fredag 26 april 2019

Havrerutor

Segmjuka havrerutor som bakas i långpanna och räcker åt många! Dessutom håller de sig jättebra i kylen och blir supergoda och frasiga på ytan vid en snabb uppvärmning i ugnen. 


Ca 20 rutor
2,5dl vetemjöl
2,5dl strösocker
5dl havregryn
0,5msk bakpulver
125g smör
0,5dl sirap
1 ägg

Blanda mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
Smält smöret och häll det tillsammans med sirap och ägg över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en kladdig smet.
Bred ut smeten i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper, ca 15x20cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 15–18 min i 175 grader. Den ska inte kännas helt färdiggräddad, då blir den torr och hård, men den ska vara lite gyllene på toppen. Skär den i rutor när den har svalnat.

Ringla gärna lite smält choklad över vid servering. Om du vill ha kakan som dessert, servera lätt uppvärmd med vaniljglass och färska bär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar