onsdag 23 januari 2019

Kinesisk vinterdricka

Jag har en kompis här i Shanghai som är intresserad av TCM (Traditional Chinese Medicine) och på en föreläsning fick hon ett recept på ett kinesiskt vinterte som har lite samma kryddor som vår glögg. Jag har modifierat receptet lite, så det är säkert inte alls lika bra enligt TCM längre, men väldigt väldigt gott när det är kallt ute. Tack för tipset Elisabeth :-)


Ger ca 1 liter

Blanda 0,75l äppelmust eller äppeljuice med 0,25dl vatten. Koka upp tillsammans med 1 tärnat syrligt äpple (här på bilden har jag använt små kinesiska syrliga äpplen), saften från 1/2 citron, 3 stjärnanis, 2 kanelstänger och en liten bit lakritsrot (finns att köpa på apotek och i hälsokostbutiker). Låt koka i ett par minuter och låt sedan dra i 20-30 minuter. Sila och förvara i glasflaska. Värm innan servering.

Vill du använda det som glögg kan lite calvados tillsättas innan servering.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar