torsdag 24 januari 2019

Bästa Burgar Bröden!

Hembakta hamburgerbröd är ju bara så mycket godare än köpta! Och det är faktiskt enkelt att göra själv. Dessa gör jag på torrjäst eftersom jag inte får tag på färsk jäst, men det går såklart precis lika bra att använda färsk! 


ca 15 hamburgerbröd: 
1/2 påse torrjäst (7gram)
6 dl vatten, ca 45 grader
1msk rapsolja
1msk socker
12 dl vetemjöl
2 msk havssalt
sesamfrön

Blanda jästen med vatten, olja och socker och låt stå i ca 10 minuter.
Häll i nästan allt mjöl och blanda degen tills den blir genomarbetad. Obs! degen skall vara kladdig. strö över resterande mjöl och låt degen jäsa under bakduk på en varm plats i ca 45 minuter.
Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och salt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar