tisdag 14 maj 2019

Raw nötkaka, med lakritssmak

Den här lilla lakristbrownien blev helt fantastiskt god. Bakad helt utan mjöl och socker, och utan ugn! Du behöver bara en frys och mixer :-) Jag hade den som efterrätt på en middag häromveckan, och alla gillade den väldigt mycket, både barn och vuxna! 


Botten
160g valnötter
400g dadlar, kärnfria
40g kakao
2msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
en nypa salt
½tsk vaniljpulver

Topping:
100g cashewnötter, blötlagda i 2 tim
2tsk lakritspulver
1½ msk honung
1msk kokosolja
1½–2 msk kokosmjölk

Mixa valnötterna tills de är grovhackade, tillsätt dadlarna och mixa till en grov massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa i några minuter.
Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, ca 14x20 cm. Sätt in formen i frysen och gör toppingen.
Mixa cashewnötter ganska fint och blanda ner lakritspulver, honung och kokosolja. Mixa och tillsätt kokosmjölken.
Ta ut botten från frysen och bred fyllningen över. Sätt in i frysen igen och låt frysa i 2 timmar innan servering.
Blir det något över så förvara i frysen, den blir väldigt lös och kladdig i rumstemperatur. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar