Den här lilla lakristbrownien blev helt fantastiskt god. Bakad helt utan mjöl och socker, och utan ugn! Du behöver bara en frys och mixer :-) Jag hade den som efterrätt på en middag häromveckan, och alla gillade den väldigt mycket, både barn och vuxna!
Botten
160g valnötter
400g dadlar, kärnfria
40g kakao
2msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
en nypa salt
½tsk vaniljpulver
Topping:
100g cashewnötter, blötlagda i 2 tim
2tsk lakritspulver
1½ msk honung
1msk kokosolja
1½–2 msk kokosmjölk
Mixa valnötterna tills de är grovhackade, tillsätt dadlarna och mixa till en grov massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa i några minuter.
Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, ca 14x20 cm. Sätt in formen i frysen och gör toppingen.
Mixa cashewnötter ganska fint och blanda ner lakritspulver, honung och kokosolja. Mixa och tillsätt kokosmjölken.
Ta ut botten från frysen och bred fyllningen över. Sätt in i frysen igen och låt frysa i 2 timmar innan servering.
Blir det något över så förvara i frysen, den blir väldigt lös och kladdig i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar