måndag 10 december 2018

Ljummen nudelsallad med laxburgare

Här kommer ett recept på en enkel och väldigt god nudelsallad som serveras med chili, koriander och jordnötter på sidan, så att alla kan ta hur mycket de de själva vill, vet ju att det finns många som antingen älskar eller avskyr just koriander :-) Här serverar jag salladen med en laxburgare, men den går jättebra att äta som den är, eller med annat valfritt tillbehör som tex grillad kyckling eller wokade räkor.....


Laxburgare, 4 personer
500 g lax (går bra att använda antingen filé eller tärningar)
1 ägg
Rivet skal av en lime
Salt, vitpeppar, paprikapulver
Ev. potatismjöl


Skär laxen i tärningar och mal snabbt ihop till en grov färs i mixern. Lägg upp i en bunke och blanda med ägg och kryddor. Om färsen känns för lös eller "vattnig" tillsätt lite potatismjöl. Forma till biffar och lägg direkt i en het panna med smör. Stek ca 3-4 minuter/sida. 

Nudelsallad
4 port valfria nudlar (jag brukar använda äggnudlar)
2 salladslökar
2 morötter
75 g sockerärtor
1 röd paprika

Saften från 1 lime (skalet används till laxburgaren)
0,5msk sesamolja
1tsk råsocker
1 msk fisksås
2-3 cm ingefära

Tillbehör
1 kruka koriander 
1 näve salta jordnötter
1 röd chili

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketen. 
Strimla salladslökarna, riv morötterna grovt, dela sockerärterna på längden och strimla paprikan.
Blanda ihop dressingen: limejuice, olja, socker, fisksås och riven ingefära. 
Slå dressingen över de fortfarande varma nudlarna och blanda ner grönsakerna. 
Servera med koriander, jordnötter och tunt skivad chili på sidan så att alla kan ta själva hur mycket de vill ha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar