onsdag 24 oktober 2018

Kyckling-problematiken

Så var det det där med kycklingen! Varför måste man tvunget äta alla delar på kycklingen? Just fötterna är något av en delikatess här och de finns överallt - i alla former. I köttdisken som färskvara, i snackshyllan som friterat snacks och på restaurangerna i diverse olika anrättningar, framförallt nudelsoppa. Jag äter det mesta, men just kycklingfötter har jag inget större behov av att smaska i mig.  



Men såklart finns det "vanlig" kyckling också, av extremt blandad kvalitet. Gjorde mig till en fredag och köpte dyr, ekologisk (så kallat iallafall) kycklinglårfilé i fina affären, den var så seg så den gick inte att äta, trist, men det är bara att ta nya tag. Shopping av matvaror är verkligen en utmaning här och man måste runt på många ställen för att hitta allt man söker, eller använda alternativa ingredienser. Men vilken lycka sedan när man hittar saker som underbara vaktelägg för en tia (!), nyskördade granatäpple eller alldeles underbara pomelos! Så det är högt och lågt, men det är väl det som faktiskt gör det ganska charmigt! 


Ps - blir ju inte sämre av att vi har en städerska (eller ayi som det heter här) som gärna rycker in och kokar de små äggen och även skalar dem och även fixar ut alla små granatäppelkärnor ur skalet! Funderar på om hon eventuellt har lite för lite att göra eftersom hon förra veckan vek alla husets strumpor, kalsonger och trosor i små fina paket och sedan sorterade in dem i färgordning i respektive familjemedlems låda! Ett av livets små glädjeämne är nu att öppna strumplådan på morgonen :-)

Tack och hej för idag från Shanghai!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar