onsdag 16 augusti 2017

Pavlova med lemoncurd

Grymt god Pavlova på seg marängbotten, toppad med lättvispad grädde, lemoncurd, passionsfrukt och physalis.



Marängbotten:
4 äggvitor
2dl strösocker
1msk maizenamjöl
Några droppar färskpressad citronsaft

Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är glansig och går att forna till toppar med vispen. Tillsätt maizena och citronsaft och rör om väl. Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt bottnen stå kvar i ugnen i några timmar eller över natten, annars förvaras den på någon annan torr plats.


Lemoncurd:

Montering:
Lägg upp marängbottnen på ett stort fat och bred på ett lager lemoncurd och därefter lättvispad grädde. Toppa med passionsfruktkärnor och physalis. Eller toppa med det som finns tillgängligt i säsong, tex är det väldigt gott med olika sorters bär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar