måndag 28 augusti 2017

Biffar med rostade rotsaker och parmesandressing

Detta är en riktig favorit hemma hos oss - funkar i alla lägen. Parmesandressingen som ringlas över på slutet är pricken över i!


4 personer
Rostade rotsaker:
ca 4 potatisar
1 stor morot
ca 1/2 rotselleri
2 palsternackor
Jag börjar med att skära rotsakerna i lagom bitar (jag brukar skära dem lite sådär på längden). Lägg bitarna i en ugnsform och blanda med ca 2msk rapsolja och salt & peppar. Rosta i 225 grader i 30-40 minuter.


Gör under tiden biffarna:
500g nötfärs
3msk finhackad basilika
2tsk stötta fänkålsfrö
Salt & peppar
Blanda i en bunke och forma till små biffar, ca 12st.
Stek i smör eller grilla på grillen.

Parmesandressing:
2-3msk rapsolja
3msk turkisk yoghurt
3msk finriven parmesanost
1ts dijonsenap
Salt & peppar
Blanda alla ingredienser

Uppläggning:
På ett stort fat lägg upp en påse blandsallad och lägg över de ugnsrostade rotsakerna. Lägg sedan på biffarna och ringla över dressing. Servera resten av dressingen på sidan.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar