torsdag 24 augusti 2017

Hemslagen bea, lyckas varje gång!

Det är väldigt gott med en hemgjord bearnaisesås och med detta recept lyckas jag varje gång, den har aldrig skurit sig! Det tar en liten stund att veva ihop den, men det är väl värt besväret. Och gör en stor sats, den har strykande åtgång, och den håller sig bra i kylen i en vecka (funkar fint att äta även kall).

6-8 personer
2 schalottenlökar
8 persiljestjälkar
2dl vatten
4msk vitvinsvinäger
6 äggulor
200g smör
1dl crème fraiche
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad dragon
1/2-1tsk chiliflakes
2krm salt

Hacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med persiljestjälkar, vatten och vinäger. Låt koka 5-10 minuter, tills ca 4msk återstår. Sila och blanda med äggulorna i en ren kastrull.
Smält smöret i en annan kastrull och ställ åt sidan.
Värm ägguleblandningen på medelvärme under kraftig vispning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret, lite i taget. Ställ tillbaka kastrullen på medelvärme och vispa kraftigt till en pösig sås. Ställ återigen kastrullen åt sidan och blanda ner crème fraiche, chiliflakes, örter och salt i såsen.


Perfekt tillbehör till bean är grillad oxfilé, ugnsrostad potatis och sparris! Enkelt och så himla gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar