tisdag 21 november 2017

Fudgetacka med vit choklad och citron

Ett lite kul sätt att göra sin fudge på är att göra den i form av en "tacka", så kan alla skära önskad mängd, och du behöver inte själv kludda med att skära den i bitar. Jag använder en avlång brödform för att få till den rätta formen. 


1 tacka: 
 1,5dl vispgrädde
500g strösocker
150g smör
2msk flytande honung
1 citron
100g vit choklad

Koka upp grädde och socker i en kastrull, rör tills sockret lösts upp. Tillsätt smör och honung. 
Blanda sedan i juice från halva citronen och finrivet skal från hela citronen. Koka fudgen på medelvärme till 116 grader och ta av från värmen. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i fudgen. Häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper. Låt kallna och sedan stelna i kylskåp. Skär upp eller låt var och en skära så mycket de vill ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar