tisdag 12 september 2017

Veckans veggo - höstpasta med svamp

Det här är bara sååå gott! Nu är skogen full av svamp så passa på att göra på den färska svamp du hittar. Här använde jag mig av gula kantareller och trattkantareller, men ta det du själv gillar och har tillgång till! 


4 personer:
400g spagetti
400g blandad svamp
0,5 finhackad gul lök
2 tunt skivade vitlöksklyftor
1,5dl grädde
1dl nyriven parmesan
rivet skal från en halv lime
Olja och smör till stekning
1tsk timjan
Salt & peppar


Koka pastan al dente. Stek svampen i olja och smör tills den börjar knäppa lätt. Tillsätt då timjan, lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med den nykokta pastan, lägg upp på fat och strö över det finrivna limeskalet och parmesanosten. Toppa med lite basilikablad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar