tisdag 9 maj 2017

Lemon-lime curd

Att göra egen lemoncurd är inte alls så svårt som man skulle kunna tro, det är faktiskt riktigt enkelt. Denna gången hade jag inte citroner hemma så det räckte, så jag tog hälften citron och hälften lime och det blev jättegott! 


2 citroner
2 lime 
2dl socker 
2 ägg 
1äggula
75g smör
1msk maizena

Finriv skalet från citroner och lime och koka upp det tillsammans med saften från 1 citron och 2 lime, smör och socker. Sila därefter av vätskan. Blanda ut maizena med saften från den andra citronen, tillsätt detta i citrusvätskan. Blanda samman äggen och äggulan och tillsätt även detta i citrusvätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud på låg värme tills krämen tjocknar. Häll upp på burk och låt svala. Förvara i kylen - perfekt att ta fram till kvällsteét eller till söndagsfrukosten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar