Här kommer ett recept på en enkel och superfräsch kålsallad med rödkål och brysselkål och en dressing baserad på lingon.
2dl frysta lingon
ca 500g rödkål
15 brysselkål
1 apelsin
1msk färsk riven ingefära
2msk flytande honung
1msk rödvinsvinäger
1/2dl rapsolja
salt & svartpeppar
1dl skållad och grovhackad mandel
Tina lingonen.
Koka upp en kastrull med ca 3 liter vatten.
Ansa och stimma rådkål och brysselkål fint, gärna med mandolin. Lägg kålen i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Låt kålen rinna av en stund och skölj den sedan i kallt vatten och krama ur vätskan.
Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften.
Mixa lingon, apelsinsaft, apelsinskal, ingefära, honung, vinäger och olja till en dressing. Vänd kålen i dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
Rosta mandeln i en torr panna och strö den över salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar