Denna chutney blir en fullständig fullträff till julens revben. Jag hade lite över av äpplena från mitt eget träd (röd Aroma) men om du köper äpplen, köp svenska och röda - funkar perfekt med tex Ingrid Marie.
ca 500ml
350g tärnade äpplen (ganska stora bitar, behåll skalet på)
1 tunt klyftad röd lök
0,5dl strösocker
saften från en halv citron
0,25 dl muscovadosocker
0,5dl äppelcidervinäger
2tsk riven färskt ingefära
1 lagerblad
Häll socker och citronjuice i en kastrull och smält på hög värme. Tillsätt sedan muscovado och vinäger, koka till en jämn vätska. Lägg i resten av ingredienserna och koka i 20 minuter, äpplena ska fortfarande vara något fasta i konsistensen, inte helt söndermosade. Förvaras i kyl, smakar bäst efter några dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar