lördag 3 december 2016

Parmesanpotatisbakelser

Oj så gott detta var - ett måste att testa för alla! 

4-6 portioner:
3tsk smör
1 näve riven parmesanost
1msk finhackad färsk rosmarin
Salt & svartpeppar
8-10 potatisar skurna i tunna skivor (gärna med mandolin)

Smörj 12 muffinsformar med smör och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 190 grader. 
Lägg den skivade potatisen i en bunke och häll på det smälta smöret, parmesanosten, salt & peppar samt rosmarin. Blanda ordentligt. 
Stapla sedan potatisen i travar i muffinsformarna, börja med de stora skivorna i botten och toppa med de små. 
Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills bakelserna är gyllenbruna! 





Här serveras potatisbakelserna tillsammans med frästa sockerärter, lammfilé och grönpepparsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar