lördag 3 december 2016

Grönpepparsås med cognac

Ibland, om man har tur, kan man hitta färsk peppar i affären. Då använder jag det till såsen, men annars går det precis lika bra med vanlig grönpeppar. 
Här serveras grönpepparsåsen med parmesanpotatisbakelser, fräsiga sockerärter och lammfilé
för ca 6 personer: 
2msk smör
2msk finhackad schalottenlök
2msk krossad färsk- eller grönpeppar
1/2dl vatten
1/2 buljongtärning
1/2msk kinesisk soya
3dl crème fraiche
3dl grädde
2msk cognac
ev. salt

Fräs lök och grönpeppar i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka up och tillsätt sedan crème fraîche och grädde. Låt småputtra i ca 5 minuter och smaksätt sedan med soya och cognac. Tillsätt salt om det behövs. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar