onsdag 28 december 2016

Rågsnacks med ädelfärskost med grönpeppar och hemmagjorda romrussin

Denna smakkombination blir supergod. Krispiga kex toppas med en hemrörd ädelfärskost som kryddas med grönpeppar. På toppen läggs sötstarka romrussin som kompletterar det hela superfint!


Ädelfärskost
140g gräddädelost
200g naturell färskost
1msk olivolja
1msk mortlad grönpeppar
2krm nymalen svartpeppar

Mixa alla ingredienser i en matberedare - färdigt! 

Romrussin
250g sultanrussin
1/2dl rom
1dl vitvinsglögg

Lägg russinen i en skål och häll på rom och glögg. Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten. Förvaras sedan i kylskåp. 

Montering
Lägg en klick ost på valfritt kex/knäckebröd och servera russinen i en liten skål på sidan så att gästerna kan ta så mycket de önskar.
Jag använde de finska rågkexen Linkosuo - supergoda! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar