Det är ju grymt gott med hemmagjorda burgare, det är ju så gott att kunna välja själv precis de tillbehör man vill ha! I söndags kväll trotsade min käre make kyla och snö och gick ut och grillade burgare!
Psst...jag använder ren nötfärs (gärna eko och lokal, i Älmhult läs Arnanäs) och trycker till den lätt med hamburgerpress och saltar och pepprar sedan.
På min burgare vill jag ha: Ädelostkräm (rör ihop valfri ädelost med lite crème fraîche och krydda med svartpeppar), isbergssallad, krispigt bacon, jalepenos och picklad rödlök - så himla, himla gott! Bilden ovan är på min mans burgare och han smälter alltid lite cheddar på sin innan den tas från grillen :-)
Picklad rödlök:
3 röda lökar
1 röd chili
0,5dl ättika (12%)
1dl socker
1,5dl vatten
1tsk salt
2krm vitpeppar
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt svalna.
Strimla chilin och skär löken i tunna ringar (använd gärna mandolin). Lägg ner i lagen och lägg i glasburk med lock. Låt stå i kylen över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar