Dessa bullar har min mamma bakat sedan jag var liten, och jag älskar dem fortfarande! De blir supersaftiga och fina i konsistensen tack vare gröten ;-)
18-20st
Koka 5dl vatten och 2,5dl havregryn till en gröt i en kastrull och tag från värmen.
Låt 150g smör smälta ner i gröten och rör ner 2,5dl mjölk, 1,5dl sirap (eller mindre om du önskar bullarna mindre söta), 2tsk salt och 1 ägg.
Smula 1hg jäst i en bakbunke och häll över grötröran. Tillsätt minst 2l vetemjöl, och knåda degen väl, observera att den ska vara lite kladdig. Jäs i bunken under bakduk i 30-45 minuter.
Dela degen i bitar och kavla på mjölat bakbord ut den till ca 7-10mm tjocklek.
Stansa ut runda bullar (diameter ca 10-12cm), lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel.
Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 30-45 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 5-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar