onsdag 25 januari 2017

Hemgjord kebab

Hemgjord kebab är superenkelt att göra och väldigt, väldigt gott. Och helt perfekt eftersom var och en fyller sitt pitabröd med det de gillar bäst! 


4 personer: 
500g nötinnanlår eller lövbiff som skärs i strimlor
1 finhackad vitlöksklyfta
1tsk spiskummin
1tsk mald koriander
1tsk chiliflakes (byt ut mot paprikapulver om barnen inte gillar chili)
1/2dl rapsolja

Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Låt marinera i 30 minuter i kylen.
Stek köttet i riktigt het panna i ca 5-6 minuter. Tänk på att inte lägga i allt kött på en gång eftersom pannan då kyls ned. Stek istället i 2-3 omgångar. 

Servera med varma pitabröd (jag brukar köpa de frysta som jag tycker är godare än de vakuumpackade) och valfria tillbehör som tex sallad, lök, tomat, gurka, jalapenos, yoghurtsås eller vad man nu gillar i sin kebab! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar