Den här tiden på året bara älskar jag långkok! Sätt in på förmiddagen och simsalabim så är middagen färdig lagom till kvällen. Det här är ett av mina absoluta favorit-långkok. Fläskkarrén blir otroligt saftig och smakrik av en härlig kryddblandning.
6 portioner
ca 1-1,5kg benfri fläskkarré
1,5msk flingsalt
1tsk grovmalen svartpeppar
1msk fänkålsfrö
3krm malen ingefära
1msk smält smör
12 schalottenlökar
3 äpplen
3-4dl äppelmust
2msk honung
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda salt, peppar, fänkålsfrö, och ingefära med det smälta smöret. Pensla detta på köttet och lägg köttet i en ugnsfast form. Skala löken, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg detta runt köttet. Blanda äppelmusten med honungen och häll runt köttet. Tillaga i mitten av ugnen i ca 5 timmar, ös gärna några gånger under tiden. Börjar köttet bli lite torrt i kanterna täck med folie. Höj ugnsvärmen till 225 grader och stek i ytterligare 15 minuter (utan folie) för att få en lite krispig yta.
Skiva köttet och servera med äpplena, löken, skyn och gärna ugnsstekt potatis och brysselkål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar