måndag 30 januari 2017

Grymmaste lakritskolasåsen

Så barnsligt gott det kan vara med glass och kolasås! Och är kolasåsen pimpad med lakritspulver och serveras med granatäpplekärnor och cocosflakes, då blir det himmelskt! 


8 personer:
1/2 vaniljstång
3dl vispgrädde
1msk lakritspulver
1dl råsocker
1/2dl sirap
25g smör
1/2tsk flingsalt

Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. 
Vispa ihop grädde med lakritspulver i en kastrull. Tillsätt vaniljstång, socker och sirap. Koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. 
Vispa ner smör och smula i saltet. Lår svalna lite innan servering. 
Går utmärkt att förvara i kyl och bara värma på lite innan servering. Jag serverade denna gången med vaniljglass, granatäpplekärnor och cocosflakes, men det går förstås bra med vilken frukt eller bär som helst! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar