I år finns det galet mycket kantareller i skogarna, och när det finns så mycket kan man experimentera lite grann. Så idag har jag gjort ett vispat kantarellsmör och det blev väldigt, väldigt gott. Helt perfekt att servera med fröknäcke som tilltugg eller som tillbehör till kräftskivan!
Kantarellsmör
6dl vispgrädde
4dl kantareller
flingsalt, svartpeppar
1krm torkad timjan
Vispa grädden kraftigt tills det blir smör, det tar ca 6 minuter med elvispen, lite kortare om du vispar i en maskin/assistent. Häll av kärnmjölken som bildas, låt smöret rinna av i en sil.
Stek kantarellerna i 1,5msk av smöret och rör i flingsalt, peppar och timjan. Låt kantarellerna svalna och hacka dem sedan grovt. Blanda med smöret och smaka av med salt och peppar. Klart!
Servera gärna med detta goda fröknäcke
1dl majsmjöl
1dl mandelmjöl
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
1tsk salt
flingsalt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar