söndag 27 augusti 2017

Vispat kantarellsmör med fröknäcke

I år finns det galet mycket kantareller i skogarna, och när det finns så mycket kan man experimentera lite grann. Så idag har jag gjort ett vispat kantarellsmör och det blev väldigt, väldigt gott. Helt perfekt att servera med fröknäcke som tilltugg eller som tillbehör till kräftskivan!


Kantarellsmör
6dl vispgrädde
4dl kantareller
flingsalt, svartpeppar
1krm torkad timjan

Vispa grädden kraftigt tills det blir smör, det tar ca 6 minuter med elvispen, lite kortare om du vispar i en maskin/assistent. Häll av kärnmjölken som bildas, låt smöret rinna av i en sil. 


Stek kantarellerna i 1,5msk av smöret och rör i flingsalt, peppar och timjan. Låt kantarellerna svalna och hacka dem sedan grovt. Blanda med smöret och smaka av med salt och peppar. Klart!


Servera gärna med detta goda fröknäcke

1dl majsmjöl
1dl mandelmjöl
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
1tsk salt
flingsalt


Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en bunke. Häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över flingsalt och grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt svalna på plåten och bryt sedan i lagom stora bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar