Dessa kakor är försvinnande goda. Går såklart att bakas året runt, men passar extra bra till jul eftersom de doftar och smakar underbart av kanel!
225gram rumsvarmt smör
2,5dl socker
2msk sirap
3tsk kanel
2tsk bikarbonat
3,5dl mjöl
1dl grovhackad mandel
Rör smör och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser. Dela degen i 5 delar och rulla ut varje del till en plåts längd. Lägg 2 rullar/plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lite. Grädda i ugnen i 180 grader i ca 10-15 minuter, tills längderna är mörkt gyllenbruna. Skär längderna genast du tar ut dem i ca 2cm breda bitar, sådär lite på snedden. Låt svalna på plåten.
Lätt för att bli en favoritkaka
SvaraRaderaIdag bakas dessa! :-D
SvaraRaderaDu kommer inte att bli besviken. Tyvärr inga ägg i denna kakan
Radera