Grillad kyckling är ju supergott, och älskas av alla. Att helgrilla den är ett väldigt enkelt alternativ, och alla kan välja den bit de gillar bäst!
Kyckling:
1 hel kyckling
salt & peppar
3msk flytande honung
1/2dl japansk soya
2msk ketchup
Klipp bort ryggbenet på kycklingen och fläk upp den. Gnid in med salt & peppar. Blanda övriga ingredienser till glazen och pensla kycklingen. Grilla i 175 grader i ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 82 grader intill lårbenet. Pensla med glazen några gånger under grillningen.
Serveras med Asiatisk sallad (4 personer):
2 morötter, strimlas med potatisskalaren
1/4-1/2 rödkålshuvud (beroende på storlek), strimlas fint
1/2 spetskålshuvud, strimlas fint
1 röd paprika, strimlas fint
3 vårlökar som strimlas på längden
Grönsakerna blandas med en marinad som rörs ihop på:
saften från 1 lime
1msk rörsocker
3msk fisksås
2msk färskriven ingefära
1 msk olja
Kycklingen och salladen serveras med kokt ris, korianderblad och salta jordnötter. För den som gillar lite hetta så är det supergott att strö chiliflakes på riset :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar