Här kommer ett supergott recept på stekt gösfilé som toppas med en väldigt smarrig kantarellröra med bacon, äpple och purjolök.
4 personer:
ca 600g skinnfri gösfilé
ca 1dl rågmjöl, blandat med salt & peppar
ca 4dl kantareller
Smör
1 paket tärnat bacon
1 skalat och tärnat äpple
1/2 strimlad purjolök
3msk crème fraiche
2tsk sherryvinäger
Salt & peppar
Food-prep |
Stek kantarellerna i smöret tills vätskan dunstat. Häll i baconet och stek tills lite krispigt.
Lägg i äpple och purjolök och fräs någon minut. Lägg sedan i crème fraichen och smaka av med sherryvinäger och salt & peppar.
Vänd gösfilébitarna i mjölet och stek i smör tills gyllenbruna.
Lägg upp på fat och toppa med kantarellröran.
Servera gärna med kokt potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar