Hade en ganska stor bit varmrökt lax över och funderade lite på vad jag skulle hitta på med den. Traditionellt gör man ju laxpudding på kallrökt eller gravad lax - men det blev faktiskt nästan bättre med varmrökt!
4 personer:
ca 400g varmrökt lax i bitar
ca 600g kokt, helt potatis (koka gärna med skalet på)
2 schalottenlökar
1msk smör
4 ägg
4dl mjölk (gärna 3%)
1/2 dl finhackad dill
2krm salt
1krm nymald vitpeppar
Till servering: gröna ärter & skirat smör
Skiva den kokta potatisen. Skiva löken och stek den mjuk i lite smör, utan att den tar färg. Smörj botten på en ugnsfast form och varva lax, lök och potatis. Blanda ihop allt till äggstanningen och häll den i formen. Sätt in den i ugnen (225 grader) i ca 30 minuter, eller tills äggstanningen stannat.
Servera med gröna ärter och lite skirat smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar