söndag 10 december 2017

Godaste revbenen ever!

Dessa revben blir grymt goda! Långbakade i äppelmust och sedan griljerade i hoisinsås, mmmm.....
Tyvärr var de så goda så vi hann äta upp dem innan jag hann få fram kameran så denna gången blir det bara en "före-bild".


6-8 personer:
ca 2,5kg revben
1msk bruna senapsfrö
2tsk timjan
1msk salt
1tsk svartpeppar
1 gul lök
4dl äppelmust
1-2dl hoisinsås

Mortla senapsfrö och timjan och blanda med salt och peppar. Skär revbenen i portionsbitar och gnid in bitarna med kryddblandningen. 
Lägg i en ugnsfast form. Skär löken i tunna klyftor och lägg runt köttet. Häll över musten och täck med folie. Baka i 5 timmar i 125 grader. 
Ta ut köttet och låt svalna. Låt stå kallt. Innan servering: lägg över i annan ugnsform och pensla revbenen med hoisinsås (1-2dl beroende på hur mycket smak av Asien du vill ha :-). Griljera på 225 grader grill i ca 10-15 minuter. 
Servera som en rätt på julbordet eller som en huvudrätt tillsammans med exempelvis potatisgratäng, fräst savoykål och lingonchutney. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar