Ibland behöver köttbullarna piffas till på annat vis än med sås, potatis och lingon....då brukar jag köra på den italienska varianten med pasta och en härlig tomatsås.
4 portioner:
500g nötfärs
1tsk salt
nymald svartpeppar
3msk färskriven parmesanost
3-4msk finhackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
4 portioner kokt valfri pasta
Tomatsås:
2-3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 morot
3msk rapsolja
1 buljongtärning (eko)
2msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1dl vitt vin
Basilika
Parmesanost
Blanda alla ingredienser till köttbullarna och rulla till lagom stora bollar och lägg på ett fat. Värm ugnen till 200 grader.
Skiva salladslöken, skala vitlöksklyftorna och finhacka dem. Ansa och hacka selleri och morot. Fräs allt i oljan i ca 3 minuter utan att det tar färg. Smula ner buljongtätningen och blanda i tomatpurén. Tillsätt de krossade tomaterna och vinet. Låt puttra i ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Bryn köttbullarna runtom i en stekpanna i lite olja. Lägg pastan i en ugnsfast form och lägg på köttbullarna och häll över såsen. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med lite basilikablad och servera med riven parmesan :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar