Kantareller & Ingefära

Mat för alla och alla tillfällen! En blogg där maten och säsongens råvaror står i fokus och där husmanskosten kanske får sig en liten twist (eller inte) beroende på humöret hos kocken! Här finns allt från Asiens chili och Sveriges lingonsylt till den där hemkokta äppelchutneyn och en och annan liten godbit. Vardag, fest, fredagsmys, buffé och middag-för-två - inget är för stort eller för litet för att skrivas om!

söndag 19 maj 2019

Raw balls med mandel och torkade tranbär

›
Helt såld på raw balls just nu. Gör dem på löpande band och de går åt blixtsnabbt. Sonen tar med som snack till skolan varje dag. Jag varie...
tisdag 14 maj 2019

Raw nötkaka, med lakritssmak

›
Den här lilla lakristbrownien blev helt fantastiskt god. Bakad helt utan mjöl och socker, och utan ugn! Du behöver bara en frys och mixer :...
lördag 11 maj 2019

Torsk med asiatiska smaker

›
Wow, det här blev så himla gott! Supersnabbt, enkelt och med härliga smakkombinationer. Jag använder mig av kotlett av torsk, men det går l...
fredag 26 april 2019

Havrerutor

›
Segmjuka havrerutor som bakas i långpanna och räcker åt många! Dessutom håller de sig jättebra i kylen och blir supergoda och frasiga på yt...
onsdag 17 april 2019

Raw balls med kakao, kaffe och lakrits

›
Mina citron & cashew-bollar går att variera i oändlighet och här hemma har de en strykande åtgång, jag har alltid minst en omgång i ky...
fredag 12 april 2019

Bästa fredagsmyset: NACHOS!

›
Istället för tacos brukar vi göra nachos (same, same egentligen) till fredagsmyset. Så här ser min variant ut:  Fräs nöt- eller kyckl...
torsdag 28 mars 2019

Caponata - En seger för äggplantan

›
Jag har aldrig riktigt gillat äggplanta, men här i Kina har jag plötsligt börjat äta det lite mer och upptäckt att det är jättegott! Tack S...
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.